Jun 13, 2012

Suka Duka Breastfeed #8 Puasa

Assalamualaikum..

Mase preggy dulu pja kantoi 20 hari.. banyak giler kan.. that time mmg tgh fasa mabuk teruk.. kalo paksa jugak memang kompem pitam..

After pantang bulan 3 tu konon nak ganti.. dok tangguh-tangguh, sedar-sedar dah masuk rejab.. hambik...

Puasa la... 1 day memang hancur.. sampai pukul 10 je tangan dah menggeletar cam orang ketagih dadah... kali ke dua pun cam tu gak.. tapi sempat sampai kul 12.. lagi teruk, angin dah naik ke kepala.. sakit tak ingat dunia..

Bape kali dah try, siap bangun sahur, pun macam tu gak.. sedeynye.. nak puasa... hari ni 23 rejab.. macam tak sempat je nak habis 20 hari..

Malam tadi makan banyak.. plus makan double cheese berger sebelum tido.. pagi tadi sempat sahur... hope dapat puasa hari ni.. walaupun after sahur 1st session pumping dah rasa kehausan sedangkan dah bergelen air diminum sebelum tu..

Sampai pukul 9 tadi, perut memang dah berKECORONG.. haha.. after 2nd session pamping dah pening pale... Sekarang pun sama.. tangan ala-ala mula nak shaking... sekarang baru pukul 11.30 pg.. Ya Allah.. tolong la kuatkan semangat pja... 

Nota kechik Tahan Diri : Pukul 12 karang 3rd session pumping pulak.. tak tahu la camner... 

2 comments:

lia said...

InsyaAllah boleh tu...

cer masa sahur mkn kurma ker...

Sue Lynnda said...

salam dear..

kuatkan semangatmu ya..bukan senang nak breastfeed baby nih. huhu
sy pun baru pestime nak fully BF ni..semoga berjaya