Jun 15, 2012

Aku Rindu Kamo, kamoo dan kamooooooo

Assalamualaikum...

Sepanjang pja belajar bermula tingkatan 1 hinggalah tahun terakhir dekat uthm.. 2/3 masa pja dihabiskan dekat asrama bersama kawan-kawan yang bersilih ganti datang dan pergi... 

Pja rindu kamo.. kamoo.. dan juga kamoooooo..

Form1 : asrama dekat Hira' batu belah.. bersama kakak-kakak yang dikasihi terutamanya Kak Bal.. paling tak boleh lupe pasal 1st time peot + bisul kat m*ntot.. haha.. kecuh jap... pastu suka tapau makan malam banyak-banyak share dengan kak hanan, kak anis.. kadang-kadang kak sakinah if im not mistaken la pun join same.. selalu kene tegur dengan kak bal & kak Mar.. 

Form 2 & 3 : Asrama Hira' Jeram.. dengan geng Tabuk.. sampai muallim cop kitorang bili paling ganaz sebab paip pun boleh patah.. haha.. kes jangkitan kutu satu dorm dari sorang budak baru masuk.. siap ainul amik ubat kutu dari ayah dia.. then kami buat ops cegah kutu.. 

Mase f 3 Muallim tukar name dorm gurlz sebab takut kes-kes ganaz berulang kembali sebab nama perang kan.. haha.. then muallim tukar nama ister-isteri Nabi Muhammad S.A.W.. masuk dorm Maimunah.. sapan santun la sikit.. Diz time Kakak-kakak f 4 pun join kami.. dorm pja still dorm yang havoc.. thiz time kecoh budak laki kene rasuk..

Form 4 & 5 : Budget dah dok Smtg, rumah pun sekentut, leh la dok rumah, tak dapat gak.. still di asrama.. Mase f 4, Autumn Amaryllis.. mase f 5 Fatanah/f6.. walaupun bilik yang sama.. geng pun yang sama.. tido rapat katil dengan bff eira.. kat sini la kisah permulaan kami.. dengar radio malam-malam budak laki buat, fly, tdo kat bilik during prep.. haha...

cuti 6 bulan kejap,

Diploma : Sambung asrama dekat poli.. Sem 1 dgn awin, sem 2 dgn ana, sem 3 dgn mek diz time sanggup masuk kior smata-mata nak masuk asrama sem 4 praktikal so balik gombak.. Sem 5 dgn jijah gagah masuk bilik KJ minta asrama sepuloh-sepuloh semua pulak tu mintak haha... kemana pun geng kami di campak, lunch & buka posa tetap sumbat 10 orang even kene berhimpit.. pi mana pun nak sama-sama.. pi kelas je kadang-kadang asing-asing sebab de yang lambat de yang cepat.. Lepak bilik shai tengok sarah ngigau, tengok citer hantu tengah malam.. layan mek tengok winter sonata sambil gelakkan mek nangis.

Sem 6 :  kami selup0h orang kene kick sebab dah tak de alasan.. padan muka kan.. so kami pecah 2, dekat behrang 2020 (rumah Shai), shai, pja, ana, jijah, mek & faezah.. dekat sungai behrang(sedara atun) atun, muaz, sarah & mas.. Tungang langgang habis rumah kami.. naik kete daihatsu biru old skol shai sekali 6 orang.. datang lambat.. penah sumbat nak kete tu 8 orang.. pja la bawak.. siap mati enjin.. malu giler siot.. haha.. buat makan-makan kene sound dengan pakcik muka kerek kat sebelah.. Masak kuih buah melaka.. dengan konfiden pi bagi dekat pakwe, rupa-rupa lupa letak garam dekat kelapa.. padan la tak sedap.. akak uamah sebelah pun kami baik hati nak bagi.. malu aku sebagai tukang masak budget teror..

Cuti lagi 6 bulan,

Degree,

Tahun 2, sem 2 : Duduk dgn kak shima dekat syed nasir.. time ni derita.. dah le tingkat 4, pc tak de.. bilik pc sampai kul 11 ja.. masuk lambat pulak tu.. orang dah belajar banyak.. sampai demam-demam buat assignment..

Tahun 3 : Duduk dengan Kak shima lagi & tingkat 3 dekat Tun Fatimah pulak.. tapi diz time 1 bilik 4 orang.. so kami dapat tambah kawan ifa & ally.. but ally ade mase sem 1 je.. banyak ngokngek dengan ifa je la.. tak banyak huha-huha sebab kak shima dah final year..

Tahun 4 : Duduk dengan kak liza, along & jimot.. tibe-tibe ala-ala baik pulakkan.. sebab kak liza ngan along tu budak surau.. budak-budak kelas asyik la dok bahan pja.. tapi diz time kitorang 1 kelas semuanya 1 aras.. aras 1.. padahnye tak kisah masuk mana-mana kan... 

Tahun 5 : Kene kick, so kami dok rumah sewa.. sem 1, pja muaz, zeema, ina.. sebab tak mampu, kami cari lagi 2 orang.. so fida & tina join kami.. walaupun kami gila-gila naseb tak efek dekat tina & fida.. diorang ni jenis tak banyak bunyik.. pi kelas merempit naik moto.. pi pasar jalan kaki.. pi mamak.. merempit sampai bp mall or bandar bp.. tengok midnight movie.. lunch & dinner masak or beli sama-sama.. makan pun sama-sama.. nakal ok.. rempit masuk rumah sebab nampak babi hutan depan rumah.. menjerit-jerit kami..

Mase sem 2 plak tempat fida & tina diganti dengan yana & yany.. then liza pun masuk bilik kami.. time ni banyak isu-isu.. dapur pun dah tak berasap.. masing-masing buat hal masing-masing.. tak syok sangat.. tapi gumbira tetap ada.. yang bestnye kami buat 1 videoclip.. mengong.. lupe lak.. pi mamak pukul 2-3 pagi.. 

Duduk asrama ni syok, boleh berlonggok tengok movie.. borak sampai pagi.. tengok kawan ngigau, buat keje gila.. banyak suka-duka yang mematangkan kita..

kemudian, setahun setengah kembali kepangkuan mak & ayah.. syok woo.. pi keje pun ayah & mak hantar tau..

Kini.. kembali ke 'asrama'.. duduk dengan mad nor & insyirah.. ehh.. nape ade lelaki?? hehe.. still duduk 'asrama' sebab kami menyewa.. insyaAllah de rezeki, kami pun nak beli rumah sendiri...

4 comments:

wantie said...

zaman sekolah paling best.

Cinta Misteri said...

kalau dpt kengkawan yg sekepala tue okey lahh kan... time dpt kawan yg kaki surau tu lagiiiiiiiiiiii lah okey kan. so skang masih meneruskan sisa2 deg lah yeaaaa...? chaiyokK chaiY0kK!!!

stay kat parit raja lahnie erk?

P . J . A . A . M . I . R said...

wantie : zaman skolah sy biasa je.. klo sy plg havoc zaman kat poli..

P . J . A . A . M . I . R said...

Cinta Misteri : Tak la.. sy dah abih degree.. dah kerja pun.. sekarang menyewa rumah family dekat puchong.. sy kate 'asrama' sebab menyewa.. apartment pulak tu.. tambah pulak tiap weekend wajib balik rumah mak/mertua.. tu y masih de feel asrama.. hehe..