Apr 14, 2010

si DAGU lekuk~~

salam semua...

aku ni ada satu habit dari kecik yang sampai sekarang habit tu masih sebati dalam diri aku.. dan nasib baik habit ni tak jadi satu keburukan dalam diri aku.. sebab aku masih mengawal habit ni daripada menjadi negatif..

aku tersangat la suka memerhati.. terutamanya memerhati orang.. kalau korang tengok aku tiba-tiba termenung dan melihat ke arah sesuatu dengan jangka masa yang agak lama.. itu bermakna memang aku tengah memikirkan sesuatu yang ada pada diri orang tu, atau menda tu.. aku bukan mengutuk.. atau memandang rendah.. tapi waktu tu akan terbitnya 1 soalan dalam kepala aku.. iaitu.. KENAPA?.. hehe.. aku suka tanya.. kenapa macam tu?.. kenapa macam ni?.. kenapa tak macam tu... kenapa mesti macam tu.. kadang-kadang benda yang remeh pun aku boleh tanya kenapa.. cam kenapa rumput tu hijau, kenapa tak biru ke.. merah ke.. nape tak bulat2?.. hmm.. ntah la.. nasib baik soalan kenapa tu belum buat aku termasuk dalam golongan yang kesihatan mental mereka terganggu akibat terlalu banyak berfikir.. haha..

panjang bebenor aku nyer intro nih.. :) ok.. berbalik pada cerita asal..

dari kecik sampai la ke beso, asal balik jumpe kaum keghabat blah ayah kat Peghak je, mesti dema kate teman ghupe ayah teman.. de tu kte ghupe kak nor, mak long teman.. de jugak le yang kate teman ghupe opah teman, cik bibah nye.. jadi dari kecik teman suke bebenor la dok tenang muke muke opah, maklong ngan ayah teman.. tang mane seghupe nye tuh.. telek punye telek.. pueh le ati teman.. ok le.. de le ghupe nye sikit.. tapi muke opah teman nye bulat.. tok yob nye panjang.. hah.. bentuk tu dah seghupe dah..


ni le ghupe opah teman yang cantik rupawan tu.. psstt.. dulu deme kate opahnye gadis idaman ghamei.. hehe.. tapi opah teman idak le ada dagu.. tok yob teman ade..

ni plak mak long teman.. ni ghupe dia yang latest le.. de ghupe? hah.. tang dagu tu ghupe bebenor le..

op cos le ni ayah teman yang tersayang.. nampak dak dagunye tuh.. klo pasei ghupe compom same.. udah acuan nye same..

ni le cik yah wanita yang paling teman cayang.. ibu teman.. hehe.. teman tak ghupe ibu teman.. yong teman ghupe dia..dagu teman pun tak same..

haha.. ini le teman.. tu hah.. nengok dagu teman nye tu.. oppsss... silap.. well.. saya anak wilayah persekutuan Kuala Lumur (sleng mat salih cakap malay).. haha.. sebenarnye aku tak kisah pun muke aku rupe sape.. yang aku confius sampai le hari ni, mane datang nya DAGU LEKUK aku tuh.. haha..

dolu-dolu mase aku zaman sekolah, ramai le bebudak teringin bebenor nak dagu lekuk nih. sampai dak panaskan syiling asah kat dagu nak bagi lekuk..tapi tak lekuk-lekuk pun.. hitam je lebey.. haha.. de orang kate dagu aku macam siti nurhaliza la.. tapi aku tak amik pusing pun.. sebab aku ni bukan le fanatik ngan siti.. compom-compom aku tak de talian darah ngan die.. asal plak nak kate dagu aku cam dagu dia.. haih.. ni sume mulut-mulut si afnatik siti le ni.. (maap ye siti.. tiap orang de minat nye sendiri)

aku penah baca artikel tentag kecacatan pada muka.. tapi yang buat aku tertarik tu, lesung pipit dan dagu lekuk adalah termasuk dalam kecacatan pada wajah.. tapi kecacatan tu kecacatan yang boleh menjadi daya penarik pada wajah.. haha.. klaka.. sebab.. aku de dua-dua tu.. tapi kenapa tak jadi penarik, penolak de la.. kuikuikui..

tapi, after 24 tahun setengah ni aku idup, ahad lepas, tanggal 11 april 2010, baru aku dapat jawapan dari mana aku dapat dagu lekuk nih..

me : ehh.. tengok dagu mak.. mak tak de dagu.. hehe..

mak : biar la tak de dagu.. ( wat memek muke sambil menyorokkan lagi dagu yang sememangnye tak de tuh)

me : klaka.. mak wat cam tu.. haha

mak : eleh.. sebenarnya mak tak suke dagu lekuk-lekuk nih.. dari dulu tak suke..

me : hah?? (muke terkejut abis) ni mesti dulu mak kutuk sape-sape mase ngandungkan pja.. last-last dagu orang tu lekat kat pja..

mak : haha.. (ketawa jahat)..

me : baik mak cakap sape.. (tak puas ati)

mak : ntah.. mak tak ingat... (muke tak boleh blah)

me : ceh...

kini.. aku dah tau le.. yang dagu ni aku dapat dari orang yang mak kutuk tuh.. haha... thanks kepada orang yang dikutuk.. sebab sudi berkongsi dagu... ;D

the end........

4 comments:

IGnite said...

kite geng dagu lekuk! =D haha

CHAYA CHIENTA said...

Mana lekuk nya?

CHAYA CHIENTA said...

Lekuk ke?? Xnmpak lekuk pon

P . J . A . A . M . I . R said...

of course la tak nampak sgt dear Chaya Chienta.. dalam gambar kan.. kalau tak puas ati meh le jumpe face to face.. daaa..