Jun 19, 2012

Bergolek-golek

Assalamualaikum..

Perkembangan movement insyirah untuk golek-golek & menyiarap agak lambat banding baby sebaya dia.. myb sebab dia chubby..hehe.. but semalam mase dia genap 5 bulan, dia dah buat ibu & ayah bangga..

Asal cerita pja baringkan dia atas bantal besar.. tibe-tibe dia angkat badan dia & bergolek sambil dapatkan pja kat sebelah.. ingatkan memang sebab bantal tu sengat.. letak dia atas bantal tu balik, dia pusing lagi, mase pja pam susu sambil dia tarik-tarik kain pja..

Dah asyik tergolek-golek je, pja baringkan dia atas tilam dia yang flat tu.. tapi letak mainan kat atas tikar.. so impressive biler dari terlentang atas tilam, dia boleh bergolek sampai atas tikar, siap nak cuba menyiarap amik mainan tu.. siap terhantuk-hantuk kepala kat mainan tu.. siap muak susu masuk hidung.. haha.. tapi dia tak marah..  

see.. ni la bukti kejadian... tengah gigih nak amik mainan dia la tuh..

Ibu bangga dengan insyirah.. 1st day insyirah golek dah boleh gerak sejauh tu.. dia dah boleh tolak kaki dia untuk angkat bontot.. tapi dia belum pandai nak gerakkan tangan.. tu yang muka tersembam ke lantai.. sebab mase bontot dia terangkat mesti dia tahan dengan muka dia kat lantai.. dia punya berusaha tu, sampai peluh-peluh..

Hehe.. ibu pulak yang terlebih xcited..

3 comments:

lia said...

weeeee Insyirah da berjaya....

wait until gg tumbuh, say her 1st word, melangkah kali pertama etc mmg best giler....

he3 nebes lak nak ada anak kecil smula...

P . J . A . A . M . I . R said...

cam doc panel fieza ckp la.. "best de bby, cume penat sikit.. tp biler tgk perkembangan dia, trus hilang penat tu.."

.:. Maa .:. said...

hehehe... comelnya... aduyai, sya suka tgk baby ni... btw, i follow u ;)