Mar 20, 2010

♥ FutUre bAby NEW boRN ♥

tak tau la nape tibe-tibe je cm nak tulis enrty ni.. tapi jangan silap.. bakal ibu tu bukan aku..



biler aku tengok perut si bakal ibu yang sudah mula membulat tu.. ditambah-tambah pulak jalannya yang mula terkedek-kedek itik tu, aku mula jd xcited lak nak tunggu kehadiran orang baru dalam family ni..




kitorang tak tau lagi baby boy or girl.. tapi yang pasti dia bakal menjenguk dunia pada bulan 8.. haha.. tak sabonye mak ngah nak tunggu baby... hah? makngah ke? oppssss... tak de name panggilan lain ke? cam auntie ke.. ibu pja ker?ermm.. nak soh panggil pe erk? kak pja boley? woooo.. muda tuh...


ni la si bakal ibu tu.. tp perut dia tak nampak sangat sebab belom beso sangat.. then baju kurung dia pun beso..


future parents.. agak-agak baby tu rupe sape? hehe.. sape btol, aku kasik hadiah..

even bakal anak buah aku tu baru je masuk 5 bulan dalam alam perut..dia dah pandai berkata-kata tau.. dia cakap kat aku melalui suare mak dia.. eh silap... umi dia.. dia kate.. "mak ngah.. baby nanti nak kete sorong tau.. yang boleh laras, kadang-kadang boley baring.. kadang-kadang boleh boley tegak.. pastu de bumbung.." mak aihhh.. belom kuar lagi, dia dah pau aku kaw-kaw.. (act baby tu just cakap nak kete sorong je.. mak ngah dia yang tambah selebihnye) haha.. yang mak ngah dia pulak memang jenis cerewet bile beli barang.. nak-nak barang yang boleh pakai lame ni.. selalu la gak aku berjalan-jalan di shopping complex tengok kete sorong yang si baby ni nak.. paling kurang hargaye rm198.. errr... mau rm200-300 jugak le mak ngah dia bakal spend untuk beli kete idaman dia..


mau aku dah keje nanti, duit aku kopak dek si budak kecik ni nanti.. dah le aku dah lame tringin nak bli baju and barang budak .. tak kisah la boy or girl.. kalo gurl lagi bagus.. macam-macam fashion aku sarung kat dia nanti.. pastu mak ngah dia yang kene belasah ngan umi and abah dia.. haha..


bukan aku jer yang xcited tau.. atuk baby ni la yang paling-paling xcited.. dulu jumpe budak bahasakan diri pak cik.. sekarang pi mane-mane dah tiak diri dia atuk... hehe.. cam sweet jer.. siap wat tabung untuk bakal cucu dia.. pi shopping pun asyik tengok baju budak je.. botol susu.. sumer la.. hehe..


nway... welcome to our family...

2 comments:

luvira said...

hah, nanti baby tuh panggil aku ~cik eira~...wah, aku pun dah tak sabar nak tunggu 'dia' menjenguk dunia..sebab aku pun sebahagian dari family ko kan??kan??kan????

jom2 kite pilih nama untuk 'dia' lar nak..hahaha, lebey2 dari umi dia plak, nanti ade yang kene pelangkung dek kak na...;)

P.J.A..A.M.I.R said...

mesti umi ngan abah dia bg name y hebat2 je.. tak setanding kite2 ni.. haha.. asal sedap trus amik.. hehe..