Dec 12, 2011

Awal Perkenalan #Bahagian 2

Assalamualaikum..

Dulu mase kat poli, bebudak perempuan kelas pja memang agak kecoh ckit.. gurlz yang melayu de 10 org sumernye.. kelas kami memang tak ramai.. de dalam 20 lebih je.. budak laki 9 org, chinese gurlz 3 and indian gurl 1.. Dari awal kenal, kami kemana saja 10-10 mengekor.. kalo tak cukup, sah-sah asyik dok tanye..

Masa tu perhimpunan untuk polibriged.. cam tu eh eja dia.. dah lupa la... haha.. bebudak poli, tolong betulkan... that time memang tak ramai pakai handphone.. so, kami yang gurlz dok main miss call-miss call dengan guyz yang de phone.. tapi bebudak kelas je tau.. 

Oleh sebab pja ni lambat sikit nak rapat-rapat dengan lelaki, pja tak join, tapi muaz yang tolong miss call kan guna handphone pja.. Secara tak sengaja, nombor-nombor tu telah disavekan ke hp pja.. sepanjang dalam dewan tu kami maen la miss call tu.. The best part is, bebudak laki pun bagi feedback same.. kihkihkih...

Muaz time tu banyak miss call En suami yang time tu cume en kawan kelas.. but pja tak berapa suke nak kaco dia.. sebab kitorang tau dia dah de awek time tu.. sebab terkantoi dengan kitorang mase 1st time kuar pi pekan tanjong.. ape lagi jadi bahan gosip la.. tapi sebab nombor pja memang guyz tak tahu, diorang dok tanye-tanye jugak la sape punya nombor nih..

Since dari kisah tu, kami jadi kawan.. maen miss call-miss call, mesej-mesej.. hah, dulu kan de free call time untuk 3 second kan.. kitorang maen short call 3 second.. even nak cakap paper sanggup call banyak-banyak kali dalam mase 3 sencond untuk lengkapkan 1 ayat.. bestkan..

Selalunye just bercakap tentang pelajaran.. sebab tak nak la rapat sangat dengan pakwe orang kan.. lagi pun paper info pasal kelas yang dia dapat, en kawan kelas akan bagi tahu pja dulu.. Lagi satu, time tu dia suke panggil pja "Busuk".. hehe.. memula marah la gak.. pastu dah lali..

Kami kawan gitu-gitu je sampai la semester 2.. Gurlz kelas pja dapat gosip yang dia dah clash dengan ex-awek dia.. Si Shai la pi korek rahsia.. kebetulan pulak gurlz tu kawan pada kawan schoolmate pja..  kitorang kenal la.. dok satu blok pulak tu.. Time tu pja ngan shai pi public phone que nak tepon.. hp-hp jugak, kalo nak gayut tetap cari public phone.. kelas kan... 

Kebetulan jumpe that gurl kat sane.. ape lagi, shai mulakan la jarum dia.. cucuk punye cucuk, dapat la bahan gosip.. tapi ape gosipnya, biar kami-kami je la yang tahu.. tapi tengah-tengah gosip tu, tibe-tibe that gurl kate kat pja, "Dia baik la.. ape kate aku bagi dia kat ko fieza..." haha.. geli tali perut time tu.. dan-dan pja jawab.. "Eeeee.. tak nak la.. jadi kawan boleh la..." time tu cakap besar ok!

Sampai la masuk semester 3, akhirnya pja jadi kawan rapat dengan en. kawan kelas.. so, kami telah tukar status kepada en. kawan baik.. time tu dah berani nak jadi kawan baik sebab dah tau dia dah single that time..

Bersambung.....

Nota kechik sweet-sweet : Dari tiada ape-ape kaitan menjadi en. kawan kelas.. 
kemudian bertukar menjadi en. kawan baik.. 
Dalam diam, terjalin hubungan cinta... 
Dari en. cinta bertukar menjadi en. tunang.. 
dan kini menjadi en. Suami.. 
tak lama lagi status akan bertukar menjadi en. Ayah kepada anak ku...


1 comment:

Tihara said...

salam,

congrats utk awak
jemput join GA di blog saya :)